ibe_isi_bg

Akụkọ

Ihe ndị bụ isi ị chọrọ ịma gbasara ike capacitors

 

Enyere oke nke ike capacitors
1. Egosiri voltaji
Ogo nke voltaji nke reactive ike akwụ ụgwọ capacitor bụ nkịtị voltaji arụ ọrụ kpọmkwem na imewe na mmepụta, nke ọ bụla ihe na-adịghị emetụta.N'ozuzu, voltaji a kwadoro nke capacitor ike dị elu karịa voltaji a kwadoro nke usoro ike ejikọrọ.
Na mgbakwunye, iji hụ na nchekwa na nkwụsi ike nke ike capacitor, a naghị ekwe ka ọ na-agba ọsọ n'okpuru ọnọdụ nke 1.1 ugboro karịa voltaji na-adịgide adịgide ruo ogologo oge.
2. Enyere ugbu a
Achọpụtara ugbu a, nke ugbu a na-arụ ọrụ na voltaji akara, na-ekpebikwa site na mmalite nke imewe na nrụpụta.A na-ahapụ capacitors nkwụghachi ụgwọ ọkụ ka ha rụọ ọrụ n'ogo ugbu a ruo ogologo oge.Oke kacha ugbu a ekwere ka ọ rụọ ọrụ bụ 130% nke akara ugbu a, ma ọ bụghị ya, ụlọ akụ capacitor ga-ada.
Na mgbakwunye, ọdịiche dị ugbu a nke akụkụ atọ nke ụlọ akụ capacitor nke atọ ga-abụrịrị ihe na-erughị 5% nke ọkwa ugbu a.
3. ugboro ugboro
Enwere ike ịghọta ugboro ole akwadoro dị ka ugboro usoro.Ugboro ugboro nke ike ike ga-adaba na ugboro ole ejikọrọ na grid ike, ma ọ bụghị ya, ugbu a na-arụ ọrụ ga-adị iche na nke a kwadoro ugbu a, nke ga-eme ka nsogbu dị iche iche.
N'ihi na reactance nke ike capacitors bụ inversely nhata ka ugboro, elu ugboro na obere ugbu a ga-eme ka ezughị capacitor ike, na obere ugboro na elu ugbu a ga-eme ka ibu ibu ọrụ nke capacitor, nke na-apụghị ịrụ a nkịtị akwụ ụgwọ ọrụ.

 


Oge nzipu: Jul-05-2022